Bijdragen aan het milieu: minder auto, meer elektrische fiets

Hallo Johan hier. Vandaag een betoog van mijn kant. Meeste mensen die mij kennen weten al dat ik beetje hippie type ben. We hebben het allemaal gezien, de extreme weersomstandigheden hier in Nederland en elders op de wereld. Ons klimaat gaat niet de goede kant op. We moeten een u turn maken anders gaat het heel slecht aflopen met planeet aarde. Wat kunnen we doen? Veel, maar in dit korte artikel ga ik toelichten wat ik heb kunnen doen qua vervoer.

Sowieso vlieg ik nooit. Ik haat vliegvelden. Ik heb vliegangst. Ik vlieg dus nooit. En vliegen is wel een van de grootste vervuilers kan ik jullie vertellen. We zullen minder moeten vliegen. Natuurlijk begrijp ik dat mensen op vakantie willen naar Thailand en Mexico en dat gaat best lastig zonder vliegtuig. Maar laten we geen onnozele vliegtuig routes nemen. Van Nederland naar Frankrijk o.i.d. Laten we onnodige vluchten vermijden.

Verder ook minder auto meer elektrisch. Elektrische auto’s en fietsen hebben de toekomst. We moeten af van normale reguliere diesel en benzine auto. Want dat gaat ons milieu kapot maken met iets van 10 miljard mensen op deze aarde en de toenemende Chinese welvaart, elektrisch moet de standaard worden. Dus ik heb daar ook mijn steentje bijgedragen. Een elektrische auto was te duur, dus ik koos voor het beste alternatief en dat is mijns inziens een elektrische fiets. Ik kocht die bij Fast & Furious Scooters. Ik dacht een scooter winkel, maar zij stunten ook met de prijzen van elektrische fietsen. Zeer goedkope elektrische fietsen kan men hier kopen. Qua model zijn we gegaan voor een damesfiets. Zodat mijn vrouw en dochter ook wat aan hebben. We delen hem samen om de kosten te spreiden. En mij maakt het niet uit of het een dames of heren fiets is. Enfin, dit zijn alle Puch, Delfi, Dutchebike en Sparta e-bikes. Wij kozen uiteindelijk voor Sparta. Een welbekend merk waar we qua normale fietsen om het zo maar even te noemen ook al prima ervaringen mee hebben.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *